22° / 7° Clar

Noves Plaques Solars al Col·legi Sant Isidre

Gràcies a una Subvenció de la Generalitat de Catalunya, hem pogut instal·lar una plaques fotovoltaiques a la teulada del Col·legi Sant Isidre, les quals han estat fixades per l'empresa Instasolar S.L., i que han estat valorades en més de 15.000 euros.

DIMARTS 19 GENER 2021

Ens complau anunciar que, després de setmanes de treball, finalment l’empresa Instasolar S.L. ha instal·lat definitivament les noves plaques fotovoltaiques, les més potents de la seva sèrie, a la teulada del Col·legi San Isidre de Gimenells.

Aquesta inversió ens permetrà no només ser un municipi energèticament més sostenible, sinó que, després de negociar-ho amb ENDESA, podrem destinar l’energia obtinguda a compensar el consum elèctric de tots els nostres edificis públics, evitant així la infrautilització de d’instal·lació en aquells moments en que no hi hagi un elevat consum de llum en l’escola.

Per últim, volem aprofitar per fer saber a la població la controvèrsia existent en relació amb el correcte funcionament de l’enllumenat públic en el sector de la Plaça de la Residencia. Com tots sabeu, fa unes setmanes s’hi produïen constantment talls de llum. Per aquesta raó, després constatar el mal estat de tota la instal·lació, els operaris tècnics van procedir a tancar temporalment alguns fanals, per evitar les pèrdues d’energia que feien saltar el comptador.

Els tècnics d’Instasolar S.L. ja estan treballant des de la setmana passada en arreglar aquesta anomalia, a fi i efecte de deixar l’instal·lació elèctrica plenament funcional el més aviat possible. Tanmateix, com és per tots sabut, els problemes amb l’enllumenat públic són un problema freqüent en la nostra localitat, motiu pel qual hem encarregat a la mateixa empresa el sanejament, més enllà de en la zona afectada, de tot el cablejat elèctric i la substitució de les totes les bombetes per d’altres de LED.

Amb tot plegat, es pretén, d’una banda, eradicar d’arrel un dels problemes més flagrants patits des ja fa molt de temps en el municipi i, de l’altra, donar passos endavant en un camí de sostenibilitat que suposi un notable estalvi, també econòmic, en la nostra factura energètica.